K niektorým aspektom emigrácie na Ukrajine - Kunychka, Mykhaylo, 1990-
Analýza migračných tokov z Ukrajiny, ukrajinských komunít v zahraničí a ich vplyv na obchodne vzťahy medzi domovským štátom a hosťujúcou krajinou. Uskutočnená analýza preukázala, že veľkosť národnostných komunít ma pozitívny vplyv na vyvoz domácich tovarov do hosťujúcej krajiny.