Aktivity Číny v strednej Ázii - Ondriaš, Juraj, 1988-
Analýza vzťahov Číny a štátov strednej Ázie. Po zhrnutí dôvodov záujmu Čínu o strednú Áziu sa práca stručne venuje ekonomickým a energetickým vzťahom, ako aj budovaniu infraštruktúry v rámci projektu novej hodvábnej cesty. Úloha Šanghajskej organizácie v regióne. Snaha Číny o uplatnenie mäkkej moci v oblasti, kritika, ktorú čínsky postup v strednej Ázii vyvoláva. Informácie boli získané štúdiom elektronických databáz vedeckých časopisov a internetových stránok relevantných inštitúcií.