Afrika a Medzinárodný trestný súd - Pyteľová, Klaudia, 1985-
Načrtnutie súčasného, kritikou (na oboch stranách) poznačeného vzťahu medzi Afrikou, resp. Africkou úniou a Medzinárodným trestným súdom. Príspevok sa snaží preskúmať "do akej miery je pravdivá a oprávnená kritika činnosti ICC zo strany afrických štátov". Africké štáty podporovali činnosť ICC, ale len pokiaľ ICC nezačalo vyšetrovanie prezidentov afrických štátov.