Vplyv anglického jazyka na súčasný slovenský jazyk - Meľsitová, Jolana
V dôsledku medzinárodnej kooperácie a globalizácie preniklo za posledných dvadsať rokov do slovenského jazyka značné množstvo anglických slov. V súčasnosti neexistuje vedný odbor ani iná sféra bežného života, kde by nebol zaregistrovaný nárast anglickej lexiky. Anglické termíny prenikli do všetkých odvetví života (politiky, kultúry, módy, do oblasti medicíny, informačných technológií, do jazyka mladých ľudí). Existujú mnohé spôsoby etablovania nových anglických výrazov v slovenskom prostredí. Rozsah a vplyv anglických výrazov na slovenský jazyk.