O význame mierumilovnosti a ekonomickej škodlivosti konfliktov a násilia v dnešnom svete - Škvrnda, František
Globálny mierový index (angl. Global Peace Index – ďalej len GPI) je materiálom z dielne Institute for Economics and Peace (ďalej len IEP), ktorý sídli v Sydney a má pobočky v Bruseli, Mexiko City a New Yorku. Tvorcom idey je austrálsky podnikateľ S. Killelea.