Prečo máme nízke platy - Lehuta, Michal
Vysoká kapitálová náročnosť slovenskej ekonomiky ako jeden z dôvodov nízkych miezd na Slovensku. Faktory ovplyvňujúce výšku miezd. Pokles nezamestnanosti v rokoch 2000-2009. Náklady na zamestnanca vyššie ako v ostatných troch štátoch V4. Dlhodobo klesajúci počet členov v odborových organizáciách. Dôležitý rast produktivity práce a udržiavania konkurencieschopnosti krajiny.