Výzvy roku 2016 vo vzdelávaní budúcich diplomatov nielen v bezpečnostnom sektore - Čeri, Ladislav
Pokus o komplexný pohľad na výzvy domácich a zahraničnopolitických aktivít, ktoré čakajú Slovensko na tomto poli v systéme spoločnej politiky NATO a EÚ. Ciele SR v oblasti zahraničnej a bezpečnostnej politiky. Edukačné ciele v oblasti diplomatickej služby. Požiadavky na znalosti a osobnosť odborníkov v rámci jednotlivých ministerstiev, expertných a koordinačných skupín.