Maďari nepotešili svojho premiéra - Pressburg, Adrian Peter
Referendum o povinnom prerozdeľovaní migrantov v Maďarsku. Neplatné referendum pre nedostatočný počet voličov. Averzia členských štátov EÚ proti systému prerozdeľovania utečencov. Tzv. vítacia kultúra z vlaňajška sa vytráca aj z Nemecka. Návrh šéfa rakúskej diplomacie na riešenie migračnej krízy. Potreba ochrany vonkajších hraníc EÚ. Zabránenie zopakovaniu záplavy masovej migrácie.