Trh drahých kovov ako forma diverzifikácie investícií - Badura, Peter, 1978-
Zlato a iné drahé kovy ako forma finančnej investície, a to najmä ako súčasť vhodne diverzifikovaného portfólia. Vzájomný pomer cien zlata a striebra (G/S ratio), (2007-2015). Ceny drahých kovov a akciový index S&P 500. Maximálny nárast a pokles cien drahých kovov a indexu S&P 500 a ich volatilita. Vzájomné korelácie drahých kovov a akciového indexu S&P 500 (2007-2015).