Združenie právnických osôb - konzorcia - Bombor, Teodor
Zákon č. 40/1964 Zb. nepriznáva združeniu právnu subjektivitu. Združenie vzniká uzavretím zmluvy o združení. Nevzniká nový právny subjekt. Majetok v združení, rozhodovanie v združení, zánik účasti v združení, rozpustenie združenia. Výhody a nevýhody podnikania v združení bez právnej subjektivity.