Vplyv globálnej krízy na stavebný priemysel - Deáková, Stanislava, 1974-
Stavebníctvo ako významné odvetvie hospodárstva, ktoré svojou činnosťou podporuje rozvoj ďalších nadväzujúcich hospodárskych odvetví, ale aj odvetví, ktoré na neho nenadväzujú (školstvo, veda, výskum, doprava). Aktuálna situácia v odvetví. Podiel stavebníctva na tvorbe HDP (2007-2013). Zamestnanosť v stavebníctve. Problematická platobná disciplína podnikateľských subjektov. Dôležité inovácie.