Zaostávanie v kapitálovom vybavení priemyselných podnikov v SR: Prekonávame ho? - Morvay, Karol, 1973-
Slabá vybavenosť kapitálom bola jednou z typických čŕt rozvoja bývalých socialistických krajín. Tento jav, zvaný aj „podkapitalizovanosť“ podnikov, bol limitujúcim faktorom výkonu spracovateľského priemyslu. V priebehu posledného obdobia sa problém podkapitalizovanosti zmiernil. Nárast kapitálového vybavenia v slovenskom spracovateľskom priemysle je zjavný, ale niečo mu ešte chýba.