Zákon o dôveryhodných službách pre elektronické transakcie na vnútornom trhu s komentárom - Matulková, Mariana
Nový právny predpis predstavuje tzy. adaptačný zákon a jeho účelom je doplnenie nariadenia eIDAS. Cieľom je posilniť dôveru pri elektronických transakciách na vnútornom trhu vytvorením spoločného základu pre bezpečné elektronické interakcie medzi občanmi, podnikmi a orgánmi verejnej správy, čím sa zvýši účinnosť verejných a súkromných on-line služieb, elektronického podnikania a elektronického obchodu v EÚ. (V článku nie je uvedené číslo zákona v Z.z. SR, pretože ešte nebol publikovaný).