Medzinárodné zdanenie - Brnová, Miroslava
Každý štát má suverénne právo stanoviť si podmienky vyberania daní od daňových subjektov. Vznik medzinárodného dvojitého zdanenia a jeho riešenie. Aké sú základné princípy vzťahu medzi vnútroštátnym daňovým predpisom a medzinárodnými zmluvami riešiacimi daňové otázky. Ako by mal daňovník postupovať pri zdanení svojich príjmov, ak nemá zamestnávateľa, ktorý to bude robiť za neho.