Analiz vozdejstvija povyšenija stavki naloga na dobavlennuju stoimosť na potrebiteľskije ceny i razmer naloga - Kurotová, Alona
Dane ako hlavný nástroj pre zvýšenie príjmu štátneho rozpočtu. Dôležitá úloha DPH. Modely, ktoré sa používajú pre predvídanie zmien (indexov) ekonomických ukazovateľov, ako napríklad: spotrebiteľských cien, výšky dane z pridanej hodnoty a rast obchodnej marže v závislosti od zmeny DPH.