Pohľad na súčasnú úroveň rozpočtovania režijných nákladov v systéme plánov a rozpočtov vo výrobnom podniku - Moravčíková, Elena, 1967-
Sústredenie sa podnikov na podstatu – riadenie nákladov. Výrazné zmeny v štruktúre nákladov z titulu rozsahu režijných činností vykonávaných podnikom a zmien v štruktúre výkonov, ktoré sa prejavili diferenciáciou výrobkov. Využívanie metód rozpočtovania a kalkulovania a ďalších metód a techník pre potreby riadenia nákladov. Kontrola rozpočtov.