General theory of systems, cybernetics and evaluation of human competence by solving present crisis problems of civilisation - Porvazník, Ján
Systémové myslenie je disciplína, ktorá nás učí vidieť vzťahy a štruktúry kompetenčných prvkov. Osobná zrelosť, odborné znalosti a praktické zručnosti sú neviditeľné, avšak sú základom pre pochopenie holistického prejavu osobnosti.