Octave – odhad parametrů stochastických modelů úrokové míry - Červínek, Petr, 1977-
Stochastické modelovanie úrokovej miery pomocou Vašíčkovho modelu a CIR modelu. Stručná charakteristika obidvoch modelov. Praktická realizácia odhadu parametrov stochastických modelov a používanie licencovaného programu Octave, ktorý je bezplatnou alternatívou komerčného programu Matlab.