Na margo poznávacej stratégie v sociálnom poznaní: medzi interpretativizmom a naturalizmom - Sedová, Tatiana
Problematika poznávacích stratégií v sociálnom poznaní so zreteľom na dve krajné podoby: naturalizmus a interpretativizmus. Interpretatívnu filozofiu treba odlíšiť od interpretativizmu ako metodologického programu v sociálnych vedách.