Hongkong má největší ekonomickou svobodu
Vyplýva to z indexu ekonomickej slobody Economic Freedom of the World Index, ktorý zostavuje kanadský inštitút Fraser. posledná je zo 159 hodnotených krajín Venezuela. Česko je na 31. priečke. Ekonomická sloboda vedie k vyššej prosperite a vyššej kvalite života.