Ekonomická revoluce je výzvou i příležitostí - Červenková, Alena
Predchádzajúce priemyselné revolúcie boli charakteristické predovšetkým pokrokmi v technológiách, súčasná epocha je prepojením digitálnych, fyzických a biologických svetov do jedného nového funkčného celku. Digitalizácia a robotizácia ovplyvňuje nielen spôsob výroby, zásadný dopad má aj na spoločnosti, ktoré sa zameriavajú na obchod, služby, vzdelávanie.