Sociálny marketing pomáha pri výchove spotrebiteľa - Čihovská, Viera
Podstata a význam sociálneho marketingu. Definície sociálneho marketingu. Sociálny verzus klasický marketing. Sociálne problémy a sociálne zmeny. Typy sociálnych zmien podľa času a úrovní v spoločnosti. Sociálny marketing sleduje zmeny v spoločnosti a ak sa vyvíjajú nežiaducim smerom, začne konať. Aj keď je sociálny marketing na prvý pohľad orientovaný na činnosti neziskového sektora ( environmentálna problematika, násilie, rasizmus, nezamestnanosť, negramotnosť, hlad, zdravotné problémy a pod.), začína sa čoraz viac presadzovať aj v komerčnej sfére.