<La> Naissance des mots nouveaux - transformation des noms propres en noms communs - Melušová, Elena, 1953-
Hľadanie všeobecných podstatných mien, ktorých pôvod je vo vlastnom mene vedcov, bádateľov, cestovateľov, osobností literárnych diel. Ide o všeobecné podstatné mená, ktoré sa stali internacionalizmami a vznikli z vlastného podstatného mena. Krátke príbehy vzniku týchto všeobecných podstatných mien.