Transferové oceňovanie ako metóda daňového plánovania a optimalizácie - Hajniková, Tatiana
Transferové oceňovanie je dôležitou súčasťou minimalizovania daňového zaťaženia. Nekalé praktiky, presúvanie ziskov, minimalizácia a využívanie daňového systému podnikmi vo vlastný prospech. Spoločný systém výpočtu základu dane podnikov pôsobiacich v EÚ prostredníctvom konsolidovaného základu dane z príjmu právnických osôb (CCCTB- Common Consolidated Corporate Tax Base).