Globálne vzdelávanie a nové horizonty kurikula - Kurčíková, Katarína
Globálne vzdelávanie ako vzdelávací prístup, ktorý podnecuje k dosiahnutiu zmeny, vedie k hlbšiemu porozumeniu rôznorodosti a nerovností vo svete. Zvyšovanie informovanosti a zdôrazňovanie solidarity a zmien by sa malo stať súčasťou vzdelávacieho procesu na všetkých úrovniach – od predškolského až po univerzitné.