Gamma-glutamyl Transpeptidase Level Associated with Metabolic Syndrome and Proinflammatory Parameters in the Young Roma Population in Eastern Slovakia: A Population Based Study - Jarčuška, Peter
Zvýšená gama-glutamyltranspeptidáza (GGT) je prítomná, približne u polovice všetkých pacientov s nealkoholickým stukovatením pečene - choroba (NAFLD). NAFLD je pečeňový prejav metabolického syndrómu (MS). Vzťah medzi GGT a MS, alebo prozápalové parametre.