Čína bude priebojnejšia - Pressburg, Adrian Peter
Čínsky prezident Si Ťin-pching ako prezident so širokými právomocami a generálny tajomník Ústredného výboru vládnucej Komunistickej strany Číny. Nesúhlas Číny so stretnutím slovenského prezidenta A. Kisku s dalajlámom. Politika jednej Číny. Štátny kapitalizmus. Prepojenie čínskych podnikateľských kruhov s vedením strany a štátu. Snaha urovnať spory so susedmi a rozptýliť obavy z čínskeho hegemonizmu. Záujem upevnenia regionálnej spolupráce vo východnej a juhovýchodnej Ázii.