Oddanenie tovarov a služieb pri registrácii platiteľa dane v roku 2016 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Novoregistrovaní platitelia dane si môžu podľa § 55 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. odpočítať pri registrácii daň viažucu sa k tovarom a službám, ktoré nadobudli alebo prijali pred registráciou za platiteľa dane, ak tieto prijaté plnenia (okrem zásob) neboli zahrnuté do daňových výdavkov v kalendárnych rokoch pred registráciou. Platiteľ dane si môže uplatniť odpočet dane za podmienok a v rozsahu podľa § 49 až § 51 zákona o DPH. Ilustračné príklady.