Faktoring ako alternatívny zdroj financovania prevádzky podniku - Hozlár, Eduard
Definícia pojmov faktoring, faktoringová spoločnosť. Základný mechanizmus faktoringového úverovania. Základné typy faktoringu: faktoring s regresom, bezregresný faktoring, domáci a cezhraničný faktoring, otvorený a skrytý faktoring, úplný (klasický) faktoring a limitovaný faktoring. Kreditné riziko faktora. Kreditné riziko financujúcej banky. Výnosy faktora a náklady klienta. Ilustratívny príklad.