Zakladanie regionálnych treasury centier z pohľadu faktorov ovplyvňujúcich ich umiestenie - Šarkanová, Beata
Stupne centralizácie činností treasury od plne centralizovaných po decentralizované. Centralizácia ako pretrvávajúci trend. Regionálne treasury centrá (RTC) ako kompromis medzi centrálnou kontrolou a lokálnymi potrebami. Kritériá umiestňovania RTC (daňové a nedaňové, kvantitatívne a kvalitatívne). Populárne lokality z hľadiska geografického umiestnenia - stúpa význam krajín strednej Európy. Koncepcia podpory centier podnikových služieb v SR (uznesenie Vlády SR č. 287/2016).