Modelovanie pravdepodobnosti krachu poisťovne v konečnom čase - Strešňáková, Anna, 1976-
Teória krachu poisťovne je dôležitou súčasťou procesu života poisťovne. Pri určovaní pravdepodobnosti krachu sa používajú rôzne metódy, v závislosti od počiatočných podmienok. Od množstva vstupných parametrov potom závisí i náročnosť celého procesu a spracovania. Možnosť určenia pravdepodobnosti krachu pomocou rekurentných algoritmov aplikovaných v modeli prebytku poisťovne. Senzitivita modelu na výšku počiatočných rezerv poisťovne.