Regionálny produkt v regiónoch Pohronie a Poodrie - Knošková, Ľubica, 1965-
Vymedzenie pojmov miestna akčná skupina, prístup LEADER a regionálny produkt. Vymedzenie kritérií certifikácie regionálnych produktov na Slovensku a v Česku. Preskúmanie dvoch vybraných regiónov (Pohronského a Poodria) a určenie ich silných a slabých stránok v oblasti využívania regionálnych produktov. Obidve oblasti sa vyznačujú podobnými charakteristikami, kultúrou, tradíciami, prírodným bohatstvom a v rámci zachovania kultúrneho dedičstva a histórie aj disponovaním značky Regionálny produkt.