Do neznámych lokalít sa kongresy nehrnú - Horváthová, Jarmila
Kongresový turizmus je o prinášaní biznisu do destinácie. Sektor MICE ako celosvetový miliardový biznis. Definícia pojmu MICE: MICE zahŕňa organizovanie konferencií, výstav, podujatí všetkého druhu, ale aj rôznych firemných akcií. ( Meetings- stretnutia), Incentives (stimuly, motivácie), Conferencing (konferencie), Exhibitions (výstavy).) Európske MICE destinácie. Slovensko už roky na posledných miestach v Európe v rebríčku zorganizovaných medzinárodných kongresov a konferencií podľa ICCA (International Congress and Convention Association). Snahy dostať Bratislavu na mapu MICE turizmu. Cesta budovania značky mesta - Bratislava Convention Bureau. Medzinárodná konferencia Reactive Conf v Starej tržnici. Príležitosti z Viedne. Pre koho môže byť Slovensko zaujímavé. Úloha verejeného sektora v rozvoji kongresového turizmu.