Ochrana spotrebiteľa pri elektronickom obchode - Veterníková, Mária, 1964-
Elektronický obchod je regulovaný zákonom č. 22/2004 Z.z., ktorý upravuje vzťahy medzi poskytovateľom služieb informačnej spoločnosti a ich príjemcom. Upravuje vzťahy, ktoré medzi nimi vznikajú pri ich komunikácii na diaľku, počas spojenia elektronických zariadení elektronickou komunikačnou sieťou a spočívajú na elektronickom spracovaní, prenose, uchovávaní alebo zhromažďovaní dát vrátane textu, zvuku a obrazu. Predmetom úpravy je ďalej dohľad nad dodržiavaním tohto zákona a tiež medzinárodná spolupráca v elektronickom obchode. Na elektronický obchod sa okrem Zákona o elektronickom obchode vzťahujú aj ďalšie právne predpisy, napríklad Občiansky zákonník, Obchodný zákonník, Zákon o ochrane spotrebiteľa, ... a ďalšie.