Vybrané faktory rozvoja poľnohospodárstva Slovenskej republiky hodnotené prostredníctvom ekonomických ukazovateľov - Tóth, Miroslav, 1961-
Základný faktor, ktorý ovplyvňuje rozvoj, výkonnosť a konkurencieschopnosť slovenského poľnohospodárstva, je človek. Skúmanie pracovnej sily v poľnohospodárstve vo vzťahu k hrubému domácemu produktu, vývoj zamestnanosti a nezamestnanosti v poľnohospodárstve, vývoj priemerných miezd a mzdovej parity za obdobie rokov 2010-2015.