Podnikanie jednotlivca v poľnohospodárstve - komparácia s ostatnými právnymi formami podnikania na Slovensku - Gajdová, Denisa, 1977-
Poľnohospodárstvo a jeho význam. Poľnohospodárske klastre v Európskej únii. Bariéry rozvoja poľnohospodárskych klastrov. Samostatne hospodáriaci roľník - podnikanie, zápis do evidencie. Zamestnanosť a vzdelanostná štruktúra v poľnohospodárstve SR. Financovanie poľnohospodárskych podnikov. Poľnohospodárske družstvá. Základné ekonomické ukazovatele v poľnohospodárstve SR (2012-2014).