Datový a byznys analytik. V čem se liší jejich role? - Němec, Robert
Rozhodovanie podľa pocitov verzus rozhodovanie podľa dát. Definícia pojmu dátový analytik (data analyst): skúma dáta a zisťuje, čo sa deje alebo čo by sa mohlo diať, prípadne navrhuje taktické zmeny; patrí k špecialistom. Definícia pojmu biznisový analytik (ang. business analyst): skúma dáta a zisťuje, čo má urobiť firma; patrí k najužšiemu vedeniu firmy. Rozdiely medzi dátovým a biznisovým analytikom. Skúsenosti s dátovými a biznisovými analytikmi. Situácie, v ktorých môže pomôcť dátový alebo biznisový analytik - príklady z praxe. Ako postupuje biznisový analytik - príklad z praxe.