Příčiny vojenského převratu: syntetizovaný kauzální model - Martinák, Lukáš
Vymedzenie pojmov štátny prevrat a vojenský prevrat. Základné rozdelenie determinantov vojenského prevratu. Migračný model Everetta Leeho postavenia na rozlišovanie „push“ a „pull“ faktorov. Prehľad prevažujúcich teoretických prístupov k výskumu vojenského (štátneho) prevratu a ich charakteristika.