Optimalizácia finančnej a kapitálovej štruktúry - Freňáková, Magdaléna, 1981-
Optimalizácia finančnej a kapitálovej štruktúry podniku z pohľadu rôznych autorov. Praktické nástroje optimalizácie finančnej a kapitálovej štruktúry. Štyri základné zlaté pravidlá financovania, ktoré by mali finanční manažéri rešpektovať v rámci financovania podnikov - zlaté bilančné pravidlo, zlaté pari pravidlo, zlaté pravidlo vyrovnania rizika, zlaté pomerové pravidlo. Model pre skúmanie optimálnej zadlženosti (Neumaierová – Neumaier).