Vývoj vybraných indikátorov koncentrácie poistného trhu SR - Brezina, Ivan, 1963-
Najvýznamnejšie indexy na meranie koncentrácie odvetvia: miera koncentrácie m najsilnejších subjektov (CRm), Herfindahlov-Hirschmanov index koncentrácie trhu (HHI), komplexný index koncentrácie (CCI) a Theilov index (E). Analýza údajov poisťovní pôsobiacich na slovenskom trhu: technické poistenie celkom, životné poistenie, neživotné poistenie (2010-2014). Trend znižovania úrovne koncentrácie na slovenskom poistnom trhu.