Majetková štruktúra podniku a jej vplyv na ukazovateľ ROA - Delinová, Alena, 1973-
Testovanie významu jednotlivých determinantov majetkovej štruktúry na ROA, pričom je použitý rozsiahly súbor údajov slovenských firiem z účtovných závierok od roku 1994 do 2007. Výsledky poukazujú na slabý vplyv bežne zvažovaných pomerových ukazovateľov majetkovej štruktúry podniku, čo podporuje výsledky viacerých svetových štúdií a potrebu zamerania sa pri predikciách a kauzálnych analýzach na komplexnejšie údaje zahŕňajúce aj externé faktory.