Komparácia úrovne makroekonomického vývoja členských krajín EÚ - Hurný, František
Jednotlivé krajiny EÚ sa nachádzajú na rozličných úrovniach rozvoja a vývoja. Príspevok porovnáva jednotlivé krajiny a určuje skupiny krajín s podobnými vlastnosťami prostredníctvom zhlukovej analýzy. Krajiny EÚ sú analyzované na základe ukazovateľov zamestnanosť, export a import, HDP, podiel energie z obnoviteľných zdrojov a indexov Global Competitiveness Index, Index of Economic Freedom a Fragile States Index.