Bioekonomika – globálny rozvoj na lokálnej báze
Zosúladenie ľudských potrieb s potenciálom biosféry – to je prvoradá výzva pre celé ľudstvo. Ide o udržateľnú budúcnosť spoločnosti a ekosystémov. Moderné biohospodárenie.