Novela Obchodného zákonníka od 1.1.2017 - Diatka, Samuel
Novela Obchodného zákonníka publikovaná v Zbierke zákonov pod číslom 389/2015 Z.z. je pomerne rozsiahla a dotýka sa týchto oblasti: upravuje nový zmluvný typ - zmluvu o výkone práv spojených s účasťou na spoločnosti, zavádza nový typ kapitálovej obchodnej spoločnosti - jednoduchú spoločnosť na akcie (JSA), v rámci novej obchodnej spoločnosti na akcie novo upravuje práva spojené s akciou ako cenným papierom