Marx a Weber o metóde abstrakcie - Halas, Juraj
Analýza Marxovho a Weberovho chápania metódy abstrakcie. Obidvaja teoretici používali rovnaké metódy, ktoré sa bežne aplikujú v prírodných vedách. Porovnanie s niektorými súčasnými diskusiami o abstrahovaní a idealizácii vo filozofii vedy.