Assessment of milk production competitiveness of the Slovak Republic within the EU-27 countries - Šimo, Dušan
Hodnotenie konkurencieschopnosti mliekarenskej výroby SR a EU-27. Stav produkcie a spotreby surového kravského mlieka a mliečnych výrobkov na trhoch SR. Zahraničný obchod vybraných mliekarenských komodít medzi SR a EU-27. Redukcia množstva dobytka, osobitne kráv - vplyv na produkciu surového kravského mlieka a obchod. Prvovýrobcovia surového kravského mlieka prežívajú len vďaka racionálnym manažérskym rozhodnutiam.