Business environment in Slovakia in terms of tax administration - Ďurinová, Ivona, 1964-
Daňová správa a podnikateľská sféra na Slovensku. Písomný dotazníkový prieskum na vzorke 200 slovenských podnikateľov (101 právnických osôb a 99 fyzických osôb - podnikateľov); zber údajov v období 04-05/2015. Pozitívne a negatívne aspekty daňovej správy na Slovensku. Identifikácia problémov a ich príčin, návrh možných riešení. Ako si podnikatelia spravujú svoje daňové povinnosti - externe, interne. Zrozumiteľnosť formulárov na daňové priznania. Elektronické podávanie daňových priznaní, prehľad od zavedenia v roku 2005. Spokojnosť s daňovým úradom. Rozvoj služieb daňového úradu, vzťah daňovníka a správcu dane. Program UNITAS na zjednotenie výberu daní, cla a poistných odvodov (uznesenie vlády SR č. 285/2008 zo 7. mája 2008), stručný prehľad. Daňové zákony.