Brusel má z Rakúšanov radosť - Pressburg, Adrian Peter
Prointegračný Alexander Van der Bellen zvolený za prezidenta Rakúska. Porážka mierne favorizovaného Norberta Hofera, kandidáta Slobodnej strany Rakúska. V otázke nekontrolovanej migrácie rakúska spoločnosť a jej politické spektrum rozdelené. Fenomén Donalda Trumpa. Odmietanie vytvoriť v strednej Európe nejakú malú "trucúniu". Rôznorodosť postojov členov V4 voči Moskve. Volebný rok 2017.