Slovak Cultural Values in Folktales - Hrivíková, Tatiana, 1959-
Význam ľudových rozprávok v súčasnosti - kultúrny prenos a neformálne vzdelávanie detí. Stručný prehľad pôvodu rozprávok, bratia Grimmovci, Dobšinského Slovenské národné povesti. Slovenské kultúrne hodnoty. Dva zoznamy slovenských kultúrnych hodnôt od neslovenských autorov, ich porovnanie s 12 ľudovými rozprávkami. Hodnoty objavené vo vybraných slovenských ľudových rozprávkach.