Vplyv hmotnosti na optimálnu trasu pri minimalizácii emisií CO2 - Brezina, Ivan, 1963-
Riešenie úlohy rozvozu tovaru s kapacitným obmedzením vozidla. Cieľom je nájsť optimálny rozvoz tovaru minimalizovaním emisií CO₂ stanovením poradia navštívených odberných miest.